A A A K K K
людям з порушенням зору
Соціально-гуманітарне управління виконавчого комітету Богуславської міської ради

Новини

Разом з усією Україною написали радіодиктант "Слідом за пам'яттю"

В день української писемності та мови, який щороку відзначається 9 листопада, 405 учнів та 31 педагог закладів освіти Богуславщини долучились до написання ХХІ Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності, головна мета якого-об’єднати українців та зберегти українську мову для наступних поколінь.

13:36 09.11.2021

Заклади освіти відновлюють очне навчання

05 листопада 2021 року начальником соціально-гуманітарного управління ВК БМР та відділу освіти було проведено онлайн-нараду з керівниками закладів освіти з питань організації освітнього процесу з 8 листопада 2021 року.

15:51 05.11.2021

28 жовтня - День визволення України від фашистських загарбників

28 жовтня всі українці відзначають одну з найбільш значущих дат в історії своєї держави — День визволення від фашистських загарбників. Вперше ця дата в державному календарі свят з’явилася у 2009 році, коли Указом Президента України, з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні, 28 жовтня було офіційно встановлено Днем визволення України від фашистських загарбників. Адже саме в цей день у 1944 році відбулося остаточне вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників за межі сучасної України та було покладено край поневоленню нашої території нацистами і лиходійствам, які вони чинили.

13:26 28.10.2021

Першою леді України Оленою Зеленською 28 вересня 2021 року презентовано електронну версію «Довідник безбар’єрності»

Перша леді України Олена Зеленська презентувала електронну версію «Довідника безбар’єрності». Посібник покликаний зафіксувати нові норми безбар’єрної мови та стати гідом з коректного спілкування. Презентація відбулася в Міжнародний день загального доступу до інформації за участю журналістів і головних редакторів провідних українських медіа.Даний проект з відкритим кодом, доступний для використання та цитування, який також можна доповнювати. Над посібником працювали правозахисники, психологи, батьки, які виховують дітей з інвалідністю, українські та міжнародні експерти. «Довідник безбар’єрності» доступний за посиланням: https://bf.in.ua.

09:27 27.10.2021

З 20 по 22 жовтня 2021 року в м. Богуслав проходив «Всеукраїнський молодіжний історико-етнографічний фестиваль «Богуслав-2021»

З 20 по 22 жовтня 2021 року в м. Богуслав проходив «Всеукраїнський молодіжний історико-етнографічний фестиваль «Богуслав-2021», реалізований громадською організацією «Всеукраїнське молодіжне об’єднання «Республіканський культурно-освітній центр «Молодь України»:

15:43 22.10.2021

Семінар-практикум вчителів фізичної культури

20 жовтня 2021 року на базі Богуславського академічного ліцею № 1 відбувся семінар-практикум вчителів фізичної культури з теми «Шляхи підвищення ефективності освітнього процесу на уроках фізичної культури в модулі «Футбол».

15:55 21.10.2021

Засідання спільноти вчителів математики та фізики

20 жовтня 2021 року на базі Богуславського НВО «Ліцей №3 -МАН» було проведено засідання спільноти вчителів математики та фізики, які взяли участь  в обговоренні питання «Безперервне вдосконалення рівня педагогічної майстерності вчителів, їхньої ерудиції і компетентності в галузі математики, фізики спрямоване на формування ключових компетентностей учнів в умовах особистісно орієнтованого навчання і виховання в умовах НУШ». Вчитель математики Богуславського НВО «Ліцей №3-МАН» Лісова Л.П. ознайомила присутніх з методикою проведення уроку математики у 5 пілотному  класі НУШ , з особливостями програми, оцінюванням та к-задачами (компетентнісними задачами), які виявилися найскладнішими під час здачі ЗНО з математики учнями в минулому навчальному році. Білан Г.В., вчитель математики Богуславського академічного ліцею №1, додала своє бачення про особливості та можливості роботи в 5 пілотному  класі НУШ. В обговоренні взяли участь вчителі: Троплтяга Г.О., Киричок Н.П.,Хмельова О.І., що працюють за проектами «Росток» та «Інтелект України», елементи з яких запозичені в програмі пілотного 5 класу. Під час круглого столу обговорили  оцінювання учнів  пілотних класів , дозування домашнього завдання та інші важливі моменти НУШ.

15:35 21.10.2021

Відбулися змагання з міні-футболу серед учнів ЗЗСО І-ІІІ ступенів

З метою популяризації та розвитку дитячо-юнацького футболу, зміцнення здоров’я учнів, виявлення здібних футболістів 13 жовтня 2021 р. на базі Богуславського НВО «Ліцей № 3 – МАН» відбулися змагання з міні-футболу серед учнів ЗЗСО І-ІІІ ступенів.

10:25 14.10.2021

«Богуславська сила духу, мужності та звитяги»

100 років тому у Богуславі при штабі 3-го батальйону військового полку був створений спортивний клуб, метою якого було виховання сильних, витривалих і мужніх захисників Вітчизни, а серед 8-ми спортивних секцій обов’язковою була стрілецька. Саме сторіччю спортивного руху на Богуславщині, Дню козацтва, Дню захисників і захисниць України та 40-річчю Богуславської дитячо-юнацької спортивної школи був присвячений інформаційно-просвітницький захід, який проводили відділ культури, молоді та спорту соціально-гуманітарного управління виконавчого комітету Богуславської міської ради за підтримки депутата Київської обласної ради Арташеса Татояна. Перегортаючи сторінки становлення спортивної слави Богуславщини, згадали тих, хто стояв у витоків, хто роками прищеплював молоді любов до занять фізкультурою та готував спортсменів високого класу, та тих, хто сьогодні є гордістю рідного краю.

09:39 13.10.2021

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень