A A A K K K
людям з порушенням зору
Соціально-гуманітарне управління виконавчого комітету Богуславської міської ради

28 жовтня - День визволення України від фашистських загарбників

Дата: 28.10.2021 13:26
Кількість переглядів: 143

28 жовтня всі українці відзначають одну з найбільш значущих дат в історії своєї держави — День визволення від фашистських загарбників. Вперше ця дата в державному календарі свят з’явилася у 2009 році, коли Указом Президента України, з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні, 28 жовтня було офіційно встановлено Днем визволення України від фашистських загарбників. Адже саме в цей день у 1944 році відбулося остаточне вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників за межі сучасної України та було покладено край поневоленню нашої території нацистами і лиходійствам, які вони чинили.

У ці дні український народ вшановує відвагу і жертовність тих, хто відстояв нашу землю в роки Другої світової війни. Плата за волю і свободу жити у своїй країні виявилася величезною: мільйони полеглих на полях боїв, загиблих в окупації, концтаборах та на каторжних роботах, мільйони поранених та ненароджених, десятки тисяч перетворених на руїни міст і сіл.

Безсмертний подвиг народу, воїнів-визволителів, їх безмежна віра в Перемогу, щира любов до рідної землі у роки тієї жорстокої війни вселяють впевненість в тому, що й в наші часи вже новими поколіннями будуть подолані всі труднощі на шляху розбудови оновленої, суверенної, демократичної держави - України, яка займе гідне місце серед світової спільноти.

Пам’ятаймо тих, хто боровся за нас, тих, хто ціною власного життя здобув перемогу. Вічна пам’ять героям!

28 жовтня 2021 року працівники соціально-гуманітарного управління виконавчого комітету Богуславської міської ради та комунального закладу «Музей історії Богуславщини» взяли участь у покладанні квітів до пам'ятних знаків загиблим воїнам, що знаходяться на території міста Богуслав.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень