A A A K K K
людям з порушенням зору
Соціально-гуманітарне управління виконавчого комітету Богуславської міської ради

«Держава Ізраїль – українське коріння» – виставка, присвячена 70-річчю Незалежності Держави Ізраїль.

Дата: 29.10.2021 16:16
Кількість переглядів: 107

«Держава Ізраїль – українське коріння» – виставка, присвячена 70-річчю Незалежності Держави Ізраїль.

Це проект, який продовжує мандрувати Україною, розповідає про довгий шлях Ізраїлю в боротьбі  за незалежність та про роль наших співвітчизників в його розвитку.

Виставка складається з дванадцяти плакатів, кожен з яких розкриває напрям розвитку єврейської держави, таких як армія, медицина, містобудування, сільське господарство, енергетика та інше через призму біографій тих, хто, народившись на території сьогоднішньої України, приїхав до Палестини і своєю подвижницькою працею наблизив створення Єврейської Держави.

29 жовтня можливість відвідати захід була у жителів міста Богуслав в приміщенні КЗ "Музеї історії Богуславщини". Співорганізатор виставки Клавдія Колеснікова, яка проводила презентації, розповіла, що люди за рік карантину не стали менш ініціативними, з цікавістю слухали  екскурсію та активно задавали питання. Виставка була доповнена розповіддю Клавдії Колеснікової про уродженців Богуслава, які були сіоністами та діячами Ізраїлю: англійського сіоніста Натана  Гольденберга та родину Островських, які зробили великий внесок у створення Ізраїлю.

Проєкт проводить Регіональна асоціація єврейських організіцій малих міст України у співробітництві з Сіоністською федерацією України та Ваадом України.

Виставка розроблена  Сіоністською федерацією України у партнерстві з Інститутом юдаїки, Київ.

Проект проводиться за підтримки Голандського гуманітарного фонду.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень