A A A K K K
людям з порушенням зору
Соціально-гуманітарне управління виконавчого комітету Богуславської міської ради

Новини

В школах та садочках провели Андріївські вечорниці

Для виховання дітей велике значення мають народні звичаї та обряди, календарно-обрядові свята, оскільки вони є невичерпним джерелом духовності, скарбницею народної мудрості. Серед зимових свят виділяється мабуть найцікавіше – день Андрія Первозваного, чи як його ще називають у народі Калита.

16:07 13.12.2021

Громада отримала новий шкільний автобус

10 грудня 2021 року в місті Боярка відбулося офіційне вручення шкільних автобусів для закладів освіти Київщини. Ключі від нового шкільного автотранспорту освітянам передали голова Київської обласної державної адміністрації В. Володін, народні депутати та депутати обласної ради.

15:10 10.12.2021

16 днів проти насильства

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Основними завданнями Акції є привернення уваги громадськості до актуальних проблем: запобігання та протидії домашнього насильства та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок та чоловіків, а також до протидії торгівлі людьми та інших форм порушення особистих прав людини на життя, честь та гідність. В рамках Всеукраїнської щорічної кампанії «16 днів проти насильства» та з метою привернення уваги учасників освітнього процесу до проблеми насильства у суспільстві, попередження негативних явищ, що можуть призвести до насилля або спровокувати його вчинення в закладах освіти Богуславської ТГ були проведені тематичні заходи: -Години спілкування для учнів та вихованців молодшого віку «Ми за світ без насильства»; -Перегляд та обговорення відеороликів на тему: «Права і обов’язки дітей», «Булінг в учнівському середовищі», «Як попередити прояви насилля серед підлітків», «Розкажи дорослому, якому довіряєш», «Як захистити себе від насильства» «Стоп насильству», «Життя на продаж»; -Години психолога «Не дай СНІДу шанс!» (до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом); -Просвіта для батьків «Заохочення та покарання дитини в сім’ї». -Розповсюдження буклетів «Дізнайся про свої права в цифровому середовищі» з рекомендаціями Ради Європи щодо поваги, захисту та здійснення прав дитини в цифровому середовищі для дітей та молоді - Випуск тематичних стіннівок «16 днів проти насильства», інформаційних плакатів до Міжнародного дня боротьби зі СНІДом  - Заняття з елементами тренінгу «Почуй мене», «Не смійся з мене», «Я вмію любити і поважати себе та інших»; - Оформлення інформаційних стендів для батьків «Протидія насильству у сім’ї»; - Правові брейн-ринги до Міжнародного дня прав людини (9-10 класи) - Виховні години «Стоп насильству», «Насильству – ні!», «Мій улюблений світ без насильства», «Я маю право жити без насильства», «Зупини насильство», «Не будь байдужим», «Здоров’я – найбільша цінність у житті», «Добротою зігріваючи серця» (до Міжнародного дня людей з інвалідністю), «Не стій осторонь проблем ВІЛ/СНІДу в Україні!», «Історія двох стрічок», «Дружба без принижень», «Як не стати жертвою насильства», «Стоп насильству»; - Виставки дитячих малюнків, соціальних плакатів «Дитяче мистецтво проти насильства», «Щаслива сім’я – без насильства»; - Перегляд мотиваційних мультфільмів «Як розв’язувати конфлікти», «Торгівля людьми»; - Книжково-ілюстративні виставки в шкільних бібліотеках «Насильству - стоп», «СНІД: людство під знаком біди», «Я і мої права»; - Акції «Наші долоньки проти насилля», «Синя стрічка проти насильства»; - Анкетування «Чи все ми знаємо про СНІД»;  - Гра-квест  «Кібербулінг: агресія в Інтернеті»; - Флешмоби «Діти проти насильства», «Добро врятує світ» «Червону стрічку носять небайдужі».

15:10 09.12.2021

Всеукраїнський флешмоб “Зроби фото з хусткою”

З метою об’єднання жінок різного фаху, віку та національності для збереження українських традицій, починаючи з 2019 року, в України стало доброю традицією відзначати Всесвітній день української хустки. Хустка - це символ нашого народу, оберіг, що символізує любов та свободу, вірність традиціям і патріотизм.

15:45 07.12.2021

Пожежі краще запобігти

Рятувальники Обухівського РУ ГУ ДСНС України у Київській області спільно з освітянами Богуславської ТГ провели  01 грудня 2021 року підсумки територіального етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку та робіт декоративно-прикладної творчості на протипожежну та техногенну тематику «Пожежі краще запобігти». У номінаціях художньої та декоративно-прикладної творчості своїми роботами учасники демонструють власні знання правил безпеки. Багато робіт дуже чуттєво зображали ставлення дітей до професії «РЯТУВАЛЬНИКА».

08:39 03.12.2021

Новорічна композиція

З метою пропаганди серед молоді бережливого ставлення до природи, розвитку творчої ініціативи та пізнавальної діяльності, формування практичних умінь і навичок учнів по виготовленню новорічно-різдвяних композицій, які символізують новорічно-різдвяну флористику господарства в закладах освіти було проведено територіальний етап Всеукраїнського конкурсу "Новорічна композиція". Кращі композиції було передано для участі в обласному етапі конкурсу.

16:18 01.12.2021

До закладів освіти громади продовжують надходити ноутбуки…

Сьогодні, 26 листопада 2021 року, опорні заклади освіти, а саме Богуславський ліцей №2 та Богуславське НВО «Ліцей №3- МАН» отримали другу партію сучасних ноутбуків, які закуплено за кошти державного та обласного бюджету, в межах національного проєкту «Ноутбук кожному вчителю». Керівники закладів освіти від імені всіх педагогів висловили щиру подяку депутатам Київської обласної ради за підтримку освітньої галузі та надану допомогу в оновленні матеріально-технічної бази закладів, оскільки осучаснення комп'ютерної техніки сьогодні є вкрай необхідним в освітньому процесі. Отримані ноутбуки, а їх цього разу-40, допоможуть вчителям опорних закладів та їх філій забезпечити рівний доступ здобувачів освіти до якісних знань. 

15:50 26.11.2021

Участь зразкового хореографічного ансамблю «Богуславка» у Всеукраїнському фестивалі-конкурсі народної хореографії імені П. П. Вірського.

Зразковий хореографічний ансамбль «Богуславка» Комунального закладу «Богуславська школа мистецтв» Богуславської міської ради під керівництвом викладачів школи Тригуб І. М. та заслуженого працівника культури України Кравченка М. І. став учасником Всеукраїнського фестивалю-конкурсу народної хореографії імені П. П. Вірського та взяв участь у конкурсному перегляді ІІІ Відбіркового туру конкурсу, що пройшов у Києві 8 жовтня 2021 року.

13:07 25.11.2021

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень