A A A K K K
людям з порушенням зору
Соціально-гуманітарне управління виконавчого комітету Богуславської міської ради

Абітурієнтам про ліцензію закладів вищої чи фахової передвищої освіти

Дата: 29.03.2024 15:32
Кількість переглядів: 12

ДЕ ТА ЧОМУ СЛІД ПЕРЕВІРИТИ, ЧИ МАЄ ЗАКЛАД ОСВІТИ ЛІЦЕНЗІЮ НА ОСВІТНЮ ДІЯЛЬНІСТЬ

Все менше часу залишається до початку нової вступної кампанії. Міністерство освіти і науки України вже затвердило Порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2024 році та Порядок прийому на навчання до закладів фахової передвищої освіти у 2024 році. А з 14 березня до 11 квітня триває реєстрація абітурієнтів для складання національного мультипредметного тесту. Частина абітурієнтів вже обрали заклад освіти, до якого хочуть вступати, та омріяну спеціальність і освітню програму, а частина абітурієнтів ще роблять цей важливий життєвий вибір.

Здається, минули часи, коли заклади вищої освіти приймали студентів на навчання, не маючи ліцензії та/або не маючи акредитації освітніх програм. Але, на жаль, знову трапляються випадки, коли студенти кілька років навчаються у закладі освіти, а потім не можуть отримати диплом, тому що їх освітня програма виявилася не акредитованою.

❗Звертаємо увагу абітурієнтів, що диплом видається тільки якщо освітня програма акредитована та її сертифікат про акредитацію діє на момент випуску здобувачів освіти. Аналогічно якщо заклад вищої чи фахової передвищої освіти не має ліцензії на здійснення освітньої діяльності, то він не може видати диплом студенту.

❗Тому хочемо звернути увагу абітурієнтів та їх батьків, що, обираючи заклад вищої чи фахової передвищої освіти, необхідно враховувати важливі моменти:

✅де перевіряти наявність ліцензії закладу освіти;

✅перевірка наявності акредитації освітніх програм на вебсайті закладу;

✅відсутність інформації про ліцензію та акредитацію програм може бути ознакою недоброчесності;

✅перевірка на державних сайтах ЄДЕБО ТА НАЗЯВО;

✅особливості перевірки: наявність сертифіката про акредитацію освітньої програми та термін його дії.

☝Чому ці фактори мають бути важливими для абітурієнта та де перевіряти ліцензію закладу й акредитацію освітньої програми - читайте на нашому сайті: https://bit.ly/3Vv50QF

☝ Також закликаємо батьків абітурієнтів та педагогічних працівників передати цю інформацію вступникам.

Фото: freepik

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень