A A A K K K
людям з порушенням зору
Соціально-гуманітарне управління виконавчого комітету Богуславської міської ради

Формування медіаграмотності здобувачів освіти на уроках української мови і літератури, зарубіжної літератури

Дата: 26.03.2024 14:23
Кількість переглядів: 256

26.03.2024 року на базі Богуславського НВО «Ліцей №3-МАН» відбувся семінар–практикум для вчителів української мови та літератур, зарубіжної літератури з теми: «Формування медіаграмотності здобувачів освіти на уроках української мови і літератури, зарубіжної літератури».

В ході роботи семінару був проведений інтегрований урок з української мови та літератури, зарубіжної література в 7 (пілотному НУШ) класі  з теми: «Образ детектива крізь простір і час різних епох і народів за творами письменників Андрія Кокотюхи «Гімназист і Чорна Рука» та Артура Конан Дойла «Пістрява стрічка» (вчителі: Л.Д. Бабенко, Т.М. Благомислова)

Керівник методичної спільноти вчителів української мови та літератур, зарубіжної літератури С.В. Заломська ознайомила присутніх з методичними рекомендаціями щодо формування медіаграмотності здобувачів освіти на уроках української мови та літератури, зарубіжної літератури.

З метою підвищення якості викладання української мови та літератури, зарубіжної літератури учасники семінару розробили  рекомендації для вчителів-словесників: 

  • продовжувати впроваджувати в освітній процес комунікаційно-інформаційні технології, які надають можливість швидко здобувати та оновлювати знання, формують уміння та навички, необхідні для навчання та життя;
  • на уроках  словесності для розвитку медіакультури багато уваги приділяти творчості: створенню відео, креалізованих текстів їх критичному аналізу, колективному обговоренню та презентації результатів; 
  • на уроках   розвивати вміння ознайомлюватися з інформацією, критично сприймати її, аналізувати, протистояти маніпуляціям в сучасному інформаційному просторі;
  • проаналізувати результати участі учнів в олімпіаді з української мови та літератури, конкурсах та активізувати роботу з підготовки до інтелектуальних змагань, удосконалити системи пошуку та підтримки обдарованих дітей.

Провідний фахівець Олена ВЕРГЕЛЕС


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень