A A A K K K
людям з порушенням зору
Соціально-гуманітарне управління виконавчого комітету Богуславської міської ради

Запобігання дитячому травматизму та правопорушень тримаємо на контролі

Дата: 23.01.2024 16:43
Кількість переглядів: 17

Ніхто не думав, що на сьогоднішні покоління випадуть серйозні і небезпечні випробування у вигляді військових дій. Випробування на стійкість, вміння тримати удар, витримку, відданість своїм переконанням. Від постійних повітряних тривог та нервового виснаження дорослі шукають порятунку в роботі, читанні художньої літератури, спілкуванні з колегами, намагаючись спіймати позитив та затримати його в своїх думках.

Підлітки більш вразливі. В світі високих технологій вони божеволіють на смартфонах, планшетах та іншій комп’ютерній техніці. Прагнучи до самоствердження, виставляють фотографії та відео особистого життя, не думаючи, що інколи стають жертвами ворожої пропаганди.

Службою безпеки України зафіксовані випадки, що вороги, користуюсь відсутністю належного життєвого досвіду, вербують дітей, які за умовну плату передають через соціальні мережі заборонену інформацію, а саме: фотографії залізниць, критичних інфраструктур, переміщення військових частин тощо…

Питання безпеки дітей завжди знаходиться в полі зору влади. 23 січня з ініціативи Департаменту освіти і науки Київської обласної державної військової адміністрації та КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів» на базі ОЗО Богуславського академічного ліцею № 1 було проведено для закладів освіти семінар з питань правопорушення та дитячого травматизму. Аудиторія була досить широка: директори освітянських установ, їх заступники, психологи. Шкода Тетяна Михайлівна, заступник директора департаменту – начальник управління інформаційно-аналітичної і організаційної роботи та фінансового забезпечення, Бачинська Євгенія Миколаївна, ректор КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів», Тищенко Анна, відповідальний працівник КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів» досить змістовно акцентували увагу на способах попередження дитячого колаборантства.

Доцільно зауважити, що співпраця із ворогом розцінюється як державна зрада. Відповідно до ст. 111 (державна зрада), ст. 113 (диверсія) КкУ відповідальність за ці злочини настає із 14 років та карається позбавлення волі на строк 12-15 років.

Шановні дорослі. Перемога кується не тільки на полі бою. Вона в наших повсякденних поступках, позитивних думках, в грамотній, застережливій роботі з дітьми. То ж вбережемо їх та себе від необдуманих вчинків, від неприємностей. Забезпечимо їм позитивне майбутнє. Здорового глузду нам усім.

Добро переможе.

Директор ОЗО БАЛ №1  Катерина ІВЧЕНКО


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень