A A A K K K
людям з порушенням зору
Соціально-гуманітарне управління виконавчого комітету Богуславської міської ради

Семінар вчителів біології, біології і екології, основ здоров’я

Дата: 09.11.2023 13:44
Кількість переглядів: 59

8 листопада на базі ОЗО Богуславського НВО «Ліцей № 3 -МАН» відбувся семінар вчителів біології, біології і екології, основ здоров’я з теми «Формування ключової компетентності «Екологічна грамотність і здорове життя» на уроках основ здоров’я, біології та екології».

Керівник спільноти вчителів природничого циклу та основ здоров’я, вчитель біології і екології ОЗО Богуславського НВО «Ліцей № 3 МАН» Валентина Ковченко презентувала досвід роботи з даної теми, дала рекомендації щодо використання компетентнісних вправ на уроках, методів мотивації, стимулювання активної пізнавальної діяльності учнів на уроках біології, біології і екології, основ здоров’я.

Досвідом роботи з даної теми поділилась вчитель біології, хімії та основ здоров’я Хохітвянської гімназії Ольга Степанова. Педагог охарактеризувала методи та прийоми, що використовує на уроках та в позакласній діяльності для формування ключової компетентності «Екологічна грамотність і здорове життя».

Валентина Вікторівна та вчитель біології Богуславського ліцею № 1 Наталя Олександрівна Ткаченко охарактеризували модельні програми та особливості викладання біології в пілотних 7 класах Нової української школи.

Педагоги відвідали урок біології і екології в 10 класі на тему «Вуглеводи: огляд будови й біологічної ролі», який провела В.В. Ковченко.

Учні вивчали властивості, поширення в природі, біологічне значення вуглеводів у природі. Виконували вправи компетентнісного спрямування, працювали з графіком, таблицями, аналізували вміст харчових продуктів на наявність вуглеводів та їх корисність, порівнювали вміст цукру в різних продуктах харчування. Під час рефлексії учні висловили значущість матеріалу для життя.

Під час самоаналізу та обговорення уроку педагоги відмітили різноманітність методів та прийомів на уроці, активну роботу учнів, практичне спрямування матеріалу уроку.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень