A A A K K K
людям з порушенням зору
Соціально-гуманітарне управління виконавчого комітету Богуславської міської ради

29 вересня - 82 РОКОВИНИ ТРАГЕДІЇ БАБИНОГО ЯРУ...

Дата: 29.09.2023 15:45
Кількість переглядів: 35

29 вересня, ми згадуємо одну з найтрагічніших сторінок у нашій історії періоду Другої світової війни та вшановуємо пам’ять тисяч людей, розстріляних у Бабиному Яру у Києві. В Богуславі також був свій «Бабин Яр», створений нацистами у вересні 1941 року - це урочище «Морозівське», де протягом трьох років в ньому знищувалися сини та дочки Богуславського краю. Лише у вересні 1941 р. було розстріляно більше 300 наших земляків єврейської національності. А потім урочище слугувало місцем розстрілу для активістів, підпільників, представників інших національностей, які допомагали своїм сусідам євреям переховуватися від знищення. Як свідчать архівні документи, в урочищі «Морозівське» страчено більше півтори тисячі жителів Богуславщини.

В навчальних закладах Богуславської громади проведено виховні години  на тему: «Бабин Яр: без права на забуття».

В міській бібліотеці для дорослих та сільських бібліотеках-філіях КЗ «Публічна бібліотека» проведено захід «Свіча пам’яті: «Бабин Яр – пам'ять на тлі історії».

Тематичні заходи, приурочені до роковин трагедії Бабиного Яру, Голокосту, інших трагедій, організованих тоталітарними режимами спонукають жителів Богуславської громади та підростаюче покоління до миру та поваги до людської гідності.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень