A A A K K K
людям з порушенням зору
Соціально-гуманітарне управління виконавчого комітету Богуславської міської ради

З загальнодержавним святом – Днем Конституції України!

Дата: 28.06.2023 07:04
Кількість переглядів: 81

У ніч з 27 на 28 червня 1996 року Верховна Рада ухвалила Конституцію України. У ній визначалася сильна президентська влада, гарантувалися права приватної власності, затверджувалися нова державна символіка, статус української мови як єдиної державної, Крим визнавався автономною республікою в складі України. 

Основоположні принципи, які визначає Конституція, об’єднують український народ на шляху розбудови квітучої, заможної, європейської держави, відображає багатолітні прагнення українців жити у правовій демократичній країні, де «людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються найвищою соціальною цінністю». Ці цінності єднають наш народ у збройній боротьбі проти російського агресора, для якого вони чужі й незрозумілі. 

Вже вдруге ми відзначатимемо День Конституції, перебуваючи у стані війни або повномасштабного вторгнення російської федерації. Героїзм українців у відстоюванні своїх прав і свобод став прикладом для всього світу, росія має назавжди запам’ятати, що право визначати та змінювати конституційний лад в Україні належить виключно українському народу.

На сьогодні наша держава гідно реалізує виконання покладених на неї функцій щодо забезпечення захисту прав дитини. Разом із тим це вкрай важко, тому у ці тяжкі та важливі для нашої держави часи кожен небайдужий громадянин України має допомагати захистити та реалізувати права найбільш незахищеної категорії осіб – дітей. 

Під час війни порушуються всі права дітей: право на життя, право бути з сім’єю, право на здоров’я, право на розвиток особистості, а також право на турботу та захист і в цілому  - право бути українцями. 

Українська нація разом із Збройними Силами України чинить героїчний спротив російській орді, українські захисники, боронячи Батьківщину, відстоюють кожну статтю Основного Закону, Закону сили права, а не права сили і Закону, якого дотримуються в країні, яка поважає гідність і свободу людей. Ми обов’язково переможемо терористичного російського окупанта, щоб не передати війну в спадок нашим дітям.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень