A A A K K K
людям з порушенням зору
Соціально-гуманітарне управління виконавчого комітету Богуславської міської ради

День пам’яті та примирення в закладах освіти

Дата: 09.05.2023 08:35
Кількість переглядів: 71

Державне свято в Україні яке започаткувало переосмислення подій Другої світової на підставі об’єктивних історичних фактів - День пам’яті та примирення.

У цей день вшановують не лише пам’ять бійців, які загинули під час Другої світової війни, а також безневинних її жертв: дітей, цивільних, остарбайтерів. Понад 8 млн людей загинуло лише в Україні під час війни 1939-1945 років. Це представники не тільки українського, але й інших народів, які жили у цей час в Україні. 

Відбулося тотальне руйнування московських міфів, зокрема про теорію «Великої вітчизняної війни».

В закладах загальної середньої освіти проведено ряд заходів:

уроки мужності «Ми пам`ятаємо!!!», «День пам`яті та примирення»; години спілкування, інформаційні хвилинки «Пам'ять єднає покоління», «Пам’ятати заради майбутнього», «Пам’ятає рідна Україна ратний подвиг відданих синів»; виховні години «Не загасити пам’яті вогонь», «Пам’ять війни-це пам’ять серця», «Пам'ять вічно жива», «Подвиг, що залишиться у віках», «Пам`ятаємо! Перемагаємо!», «Пам`ятаємо не забуваємо. Мак – квітка  пам`яті» «День пам`яті та примирення. Не забуваймо ці роки!», «День пам’яті та примирення»; історичний екскурс «день пам’яті та примирення», поетичний марафон «Мак пам’яті: згадуємо, пам’ятаємо, бережемо»; перегляд презентацій «8 травня – День пам’яті та примирення», Вічна пам’ять і слава нашим героям»; створення лепбуку «Червоний мак», майстер класи по виготовленню пам’ятних маків; 

загальношкільний захід «День пам’яті та примирення»

https://www.facebook.com/100030138065745/videos/522472909912384/;

віршований флешмоб до Дня пам’яті та примирення

https://www.facebook.com/100030138065745/videos/1442361229501168/;

покладання квітів до пам'ятників загиблим у Другій світовій війні; футбольний матч приурочений до Дня примирення; тематичні виставки в шкільних бібліотеках «У бронзі і граніті, у книгах і піснях – їх подвиг буде жити у віках».

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень