A A A K K K
людям з порушенням зору
Соціально-гуманітарне управління виконавчого комітету Богуславської міської ради

Заходи до Дня безпечного Інтернету

Дата: 07.02.2023 16:23
Кількість переглядів: 172

Інтернет-технології це невід’ємна складова сучасного життя, яка несе в собі великий інформаційний та освітній потенціал, є засобом гармонійного розвитку, але, водночас містить і ризики.

Щороку у другий день другого тижня лютого у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day). Ця міжнародна календарна подія виникла за сприянням організації Insafe починаючи з 2004 року.

Метою Дня безпеки в Інтернеті є поширення знань про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій для дітей та молоді.

З метою поширення знань про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій для дітей, а також їх захисту від впливу шкідливої інформації, в закладах освіти було проведено ряд різноманітних заходів під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”:

Участь в онлайн-марафоні до Дня безпечного інтернету за підтримки Міністерства освіти і науки України та Міністерства цифрової трансформації. Марафон  для освітян та батьків

Виховна година

«Золоті правила безпечного Інтернету», «Інтернет-друг чи ворог?», «Інтернет: користь та шкода», «Безпечний інтернет для дитини», «Безпека в інтернеті - справа кожного. Правила знай - в біду не потрапляй!», " Подорож океаном комп’ютерних знань. Безпечний Інтернет та соціальна мережа"

Перегляд відео

«Безпечний інтернет. Знайомство з Мережуками та правилами поведінки в Інтернеті, "У тенетах інтернету разом з Вендзей",«Інтернет – користь чи прихована небезпека», «Що такe ігроманія?»

Відеолекторій

«Ігроманія» та «Кібербулінг та інші загрози для дітей в інтернеті»,

Година спілкування

«Безпечний інтернет для дітей», «Твоя інформаційна безпека», «Інтернет очима дітей», «Мережева етика», «Безпека дітей в інтернеті», «Мережа як стиль життя», «10 золотих правил безпеки в інтернеті», "Професор Фейковський vs 4-А. Раунд5. Чому треба перевіряти достовірність відомостей в інтернеті?", "Правила інтернет - безпеки та інтернет - етики"

Перегляд та обговорення мультфільмів

«Технології та родина», «Ти також заблукав у цьому світі, як і  я?» 

Квест/Вікторина/Вебквест

"Безпечний інтернет", "Разом для найкращого інтернету", «Для учнів до дня безпечного інтернету», «Як правильно отримати інформацію в Інтернеті»

Бесіда

«Інтернет очима дітей», "Які загрози несе нам інтернет", «Ризики в інтернеті», «Неприємності в мережі інтернет», «Я і мій друг-інтернет»,

Читання та обговорення коміксу

"Професор Фейковський vs 4-A". Яка інформація є приватною та чому її не можна повідомляти стороннім особам?;

Створення інформаційного стенду

“Ми – за безпечний Інтернет”

Урок інформатики. Практична робота

«Створення лепбуку « 10 золотих правил Безпечного користування Інтернетом»

Урок – практикум

«Зворотній бік  Інтернету», «Розумне і безпечне використання інтернет –ресурсів»


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень