A A A K K K
людям з порушенням зору
Соціально-гуманітарне управління виконавчого комітету Богуславської міської ради

ВИСТАВА-МІНІАТЮРА «ЧЕРЕВИЧКИ» — ЦЕ ЗАХОПЛИВО!

Дата: 09.01.2023 13:28
Кількість переглядів: 78

8 січня в БККЗ «Будинок культури» відбулося Різдвяне дійство із колядками та виставою «Черевички», яку працівники культури та талановита богуславська молодь підготували за мотивами однойменної повісті Гоголя «Ніч перед Різдвом».

Перед початком вистави гостей вітав Народний аматорський хоровий колектив «Розкопанчаночка», у виконанні якого звучали й колядки, запальні українські пісні та різдвяні віншування, які викликали незабутні святкові враження. Коли ж розпочалася вистава, то глядачі просто затамували подих, адже творча молодь та працівники культури своїми сценічними образами зуміли передати до краплини енергетику тієї незвичної різдвяної подорожі коваля за черевичками, які носила сама цариця. Вони зіграли свої ролі, як справжні, досвідчені актори, перенісши глядачів у край легенд, де панує неймовірна суміш кохання та містики. Як же майстерно за своє кохання боровся статний коваль Вакула (Олександр Сірик), якому запала в душу гордовита красуня Оксана (Аліна Гунька)!... Присутні не стримували сміх і захоплення від епізодичних виступів двох кумась, яких бездоганно зіграли Яна Старинець та Ірина Гриб. Як тут не відзначити дебютний виступ Ліни Дудки, яка зобразила незрівняну відьму «Солоху». А от Максим Карпенко в ролі «Чорта» просто закохав у себе всіх присутніх та зібрав гучні оплески. В залі навіть чулися вислови: «Із його талантом потрібно виходити на велику сцену». Не можна оминути увагою й «Пацюка» (Вячеслав Ковалевський), до якого по допомогу звернувся коваль. Як же майстерно «Пацюк» поїдав смачні варенички у сметані. Здавалося, що вони, ніби в отій повісті, самі заскакували йому в рот.

Кожен епізод вистави був «пересипаний» колоритними виступами «Розкопанчаночки».

І, ось, зазвучали останні акорди мініатюри «Черевички», на сцену, імпровізовану українську хатину, для загального поклону вийшли всі її учасники… Проте на цьому саме Різдвяне дійство ще не завершилось, адже до виступів запросили всіх бажаючий колядників, яких частували смачною кутею, пирогами та українськими канапками. Серед колядників було багато дітей, для яких культпрацівники приготували ще й солодощі.

Також відбулася церемонія нагородження переможців розіграшу, який було попередньо проведено на сторінці Фейсбуку. На захід змогла завітати одна із переможниць — найактивніша богуславчанка Людмила Рябченко, яка найперша розгадала за знімками назву вистави. Їй, як і обіцяли, подарували ляльку-мотанку від майстрині Олени Тимошенко та цікавий іменний подарунок від Богуславської громади.

Аналізуючи всі пережиті під час заходу емоції, переконуєшся, що такі творчо-культурні дійства, які організовують працівники культури, потрібні в цей воєнний час, адже вони, в першу чергу, дарують свято й радість нашим дітям, розкривають їм усі тонкощі українських традицій.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень