A A A K K K
людям з порушенням зору
Соціально-гуманітарне управління виконавчого комітету Богуславської міської ради

Відкрито "Клас безпеки"

Дата: 11.11.2022 15:52
Кількість переглядів: 191

Одним із важливих викликів сьогодення є безпека дітей, навчання їх правильній поведінці в екстремальних ситуаціях.

Розпорядженням КМУ від 07 вересня 2022 року №792-р «Про внесення змін до основного плану заходів цивільного захисту на 2022 рік» рекомендовано створити та забезпечити функціонування кабінетів безпеки у закладах освіти. Головна мета класів безпеки – навчити дітей правилам безпечної поведінки у надзвичайних ситуаціях. Адже, навчені володіти знаннями – володіють ситуацією.

З ініціативою створення такого класу у ОЗО Богуславському НВО «Ліцей № 3 – МАН» до міського голови Віталія Хоменка звернулися майор служби цивільного захисту Вадим Волошин та директор ліцею Людмила Байбуз. Міський голова підтримав ініціативу та спільно з начальником соціально-гуманітарним управлінням Оксаною Поліщук координували проведення заходів по ремонту приміщення та закупівлі необхідного обладнання.

11 листопада 2022 року у ОЗО Богуславському НВО «Ліцей № 3 – МАН» відбулося відкриття класу безпеки, на яке завітали міський голова Віталій Хоменко, директор департаменту освіти і науки КОДА Ярослава Тростянська, начальник СГУ виконавчого комітету Богуславської міської ради Оксана Поліщук, начальник відділу освіти Ольга Духан. Спеціальними гостями даної події були представники Головного управління ДСНС України в Київській області, майор служби цивільного захисту Вадим Волошин, рятувальники Богуславського РС ГУ ДСНС України в Київській області.

За рекомендаціями ДСНС у класі обладнали наступні локації: інформаційні агітки, інвентар для домедичної допомоги, пожежної безпеки, спецодяг. Є локація з унікальними згорілими побутовими приладами. Усі вони з історією зі згарища, тому сьогодні слугують наочним прикладом – «чого робити не варто».

Заступник директора з виховної роботи Вікторія Тягнирядно, спільно з представниками ДСНС, провели заняття з учнями 3-А класу «Вогонь друг – вогонь ворог».

Рятувальники місцевого відділення ДСНС продемонстрували технічне оснащення пожежно-рятувального автомобіля, яке необхідне для подолання надзвичайних ситуації. Діти побачили, як саме в аварійно-рятувальних роботах використовується бензоріз, бензопилка та гідравлічний розтискач-різак. Окрім того, вогнеборці дали можливість малечі ще більше дізнатись про роботу в Службі порятунку 101 та запропонували усім бажаючим позмагатись в одяганні справжнього бойового одягу.

Захід виявився дуже цікавим та пізнавальним, школярі задавали безліч питань фахівцям ДСНС, на які отримали вичерпні відповіді.

Відвідуючи заняття у класі безпеки, діти, не лише із побаченого у соцмережах, а й наочно бачитимуть та практикуватимуться у пізнанні нового. А головне – навчаться реагувати на загрозливі ситуації у житті.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень