A A A K K K
людям з порушенням зору
Соціально-гуманітарне управління виконавчого комітету Богуславської міської ради

20 лютого - День пам'яті Героїв Небесної Сотні...

Дата: 21.02.2022 11:14
Кількість переглядів: 93

«НЕ ЧЕКАЙТЕ МЕНЕ, МАМО...»

20 лютого керівництво Богуславської міської ради, представники соціально-гуманітарного управління виконавчого комітету Богуславської міської ради, а також представники організацій та підприємств громади, молодь і жителі міста вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні під час мітингу, який розпочався покладанням живих квітів до підніжжя пам’ятної свічки.

Після чого учасники заходу схилили голови в скорботі перед героями Майдану, а в поминальному молебні, який у супроводі півчої провели настоятель храму Покрови Божої Матері, отець Ігор та намісник Свято-Миколаївського чоловічого монастиря, архімандрит Арсеній, згадали усіх безневинно убитих.

Чуттєвий вірш про героїчних українців прозвучав у виконанні Софії Крушеницької: «У кожному серці під вишиванкою...»

У своєму виступі очільник громади Віталій Хоменко пригадав події тих жахливих днів, коли 8 років тому, 20 лютого, на Майдані було розстріляно найбільшу кількість борців за незалежну й вільну Україну — 47 героїв...

До сліз пройняв виступ самобутньої поетеси-богуславчанки Тамари Конопаки, котра свої віршовані рядки присвятила героям, які у розквіті сил відійшли у вічність за світле майбутнє держави.

Завершився захід пам’яті на щемливій ноті, адже не стримували сліз присутні жінки, коли увись полинула пісенна композиція «...Не чекайте мене, мамо, не відпустять вражі рани моє серце в ріднії краї!.. Не чекай мене, кохана, ти — моя остання рана...», яку під музичний супровід рок-студії «Спалах» виконали депутатка міської ради Наталія Ковальова та військовий капелан із Миронівщини, отець Сергій Кошелюк, котрий надавав духовну підтримку учасникам подій на Майдані, а з перших днів війни на Донбасі став священником-волонтером.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень