A A A K K K
людям з порушенням зору
Соціально-гуманітарне управління виконавчого комітету Богуславської міської ради

15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2022 15:34
Кількість переглядів: 89

15 лютого — особлива дата для воїнів-інтернаціоналістів, адже 33 роки тому в цей день було виведено радянські війська із афганських ущелин. Відтоді ця дата увійшла в новітню історію як День пам'яті воїнів-інтернаціоналістів, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. 

У Богуславі біля пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам відбувся мітинг, присвячений Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Зазвучали ноти Гімну України й гори живих квітів лягли до підніжжя пам’ятного знака від учасників меморіального заходу.

На превеликий жаль, час не гоїть рани тих, хто побував у Афганістані, адже перед їхніми очима й сьогодні «проносяться» жахливі бої, обличчя товаришів-побратимів, які полягли на чужині. Хвилиною мовчання й залпами пострілів вшанували присутні загиблих земляків та всіх солдат, котрим не пощастило повернутися додому живими.

Слова вдячності висловив присутнім «афганцям» міський голова Віталій Миколайович Хоменко.

Після вітальних слів голова районної організації Української спілки ветеранів Афганістану та воїнів-інтернаціоналістів Валентин Сергійович Циганенко низько вклонився матері загиблого побратима Івана Антюшина — Ользі Петрівні, котра всі ці роки є уособленням тих згорьованих неньок, котрим війна пошматувала серця, відібравши синів… Весь пережитий біль рідних у своїх віршах відобразила і місцева поетеса Тамара Конопако.

Мітинг, у якому взяли участь і працівники соціально-гуманітарного управління ВК БМР, завершився молебнем за загиблими воїнами-інтернаціоналістами, який провели благочинний Православної церкви України, настоятель храму Покрови Божої Матері, отець Ігор та намісник Свято-Миколаївського монастиря, архімандрит Арсеній.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень