A A A K K K
людям з порушенням зору
Соціально-гуманітарне управління виконавчого комітету Богуславської міської ради

В закладах освіти проведено заходи до Дня пам'яті героїв Крут

Дата: 31.01.2022 14:21
Кількість переглядів: 169

29 січня в Україні відзначається річниця бою під Крутами, який для українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність. Здавалося б, минуло так багато років з того часу, а тема боротьби за свою незалежність і досі гостра й актуальна в наш час. З метою вшанування пам’яті молодих борців за волю, які власною кров’ю вписали героїчну сторінку в історію українського визвольного руху в ЗЗСО протягом минулого тижня проведено ряд заходів:

  • уроки пам’яті, години спілкування «Пам’яті тридцяти», «Коли стають до зброї діти…», «Крути – бій за незалежність», «Трагедія, подвиг, пам’ять…», «Битва під Крутами», «Крути - і сум, і біль, і вічна слава України», на яких учні обговорювали події, пов’язані з боротьбою українського народу за свою незалежність протягом останнього тисячоліття, ознайомилися з історичними документами, що стосуються подій під Крутами;

  • онлайн – лінійки «Квіти в полі, там де Крути…»

  • усні журнали «10 факторів про бій під Крутами»;

  • виховні години «Герої Крут - герої українського народу», «Перші кіборги», «Пам’яті героїв Крут», «Герої Крут живуть у нашій пам’яті», «Крути - день перед вічністю».

  • перегляд документальних фільмів «Недооцінений урок історії. Герої Крут», «Пам’яті героїв Крут», «Бій під Крутами», «Крути – бій за Незалежність», після яких проводили паралель між тими подіями, та подіями які зараз відбуваються на сході.

  • оформлені інформаційні полиці в шкільних бібліотеках «Крути: і біль, і слава, і вічна пам'ять …», « 29 січня – день пам’яті Крут».

Під час заходів йшлося про подвиг студентів під Крутами 1918 р.

Цей день назавжди залишиться в пам’яті світлим днем подвигу та прикладу для нинішніх і майбутніх поколінь, надії і любові до своєї Вітчизни.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень