A A A K K K
людям з порушенням зору
Соціально-гуманітарне управління виконавчого комітету Богуславської міської ради

Історичний хроноскоп

Дата: 29.01.2021 16:05
Кількість переглядів: 158

Сьогодні,29 січня, у бібліотечній філії с. Дибинці відбувся захід,історичний хроноскоп "...Від того дня пройшло багато літ...",де були присутні учні Дибинецького НВК,соціальний педагог ,практичний психолог Шнуренко Н.В.,завідуючі клубною та бібліотечною філіями Лихошва В.В., Шнуренко Н.М.,староста Дибинецького старостинського округу Шнуренко В.І.

  Саме цього дня -77 років тому, у далекому 1944 році в часи Другої Світової війни,наше село було визволене від нацистських загарбників. За село воювали бійці 496- го ОКАБ,69-й гвардійський артилерійський полк,202 - а стрілецька дивізія,159 Укріпрайон,206-та стрілецька дивізія, танкіст 87-го танкового полку,мінометки 91 гвардійського мінометного полку,льотчики525-го штурмового авіаполку,20 - ий кулеметний батальйон 159 - гоукріпрайону.

 На Фронтах Другої Світової війни билися з ворогом 728 жителів с.Дибинці та Бородані. 161 не повернулися до своїх домівок,3 жителя загинули на каторжних роботах.

  Події визволення України були висвітлені у книжковій викладці українських письменників О.Малишка О. Гончара, О. Довженка, І.Багряного, П.Загребельного, П. Тичини, В.Сосюри, Л. Костенко...

  Хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам'ятника загиблим воїнам ,ми величаємо героїв,вклоняємось і віддаємо повагу і вдячність живим і полеглим у кривавих боях тієї війни. Складаємо шану всім борцям,які боролися з окупантами за незламну стійкість і героїчний опір.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень