A A A K K K
людям з порушенням зору
Соціально-гуманітарне управління виконавчого комітету Богуславської міської ради

Фестиваль-челендж «Унікальна Богуславщина – перлина Київщини» в с. Дибинці

Дата: 27.05.2021 15:47
Кількість переглядів: 134

«Унікальна Богуславщина – перлина Київщини» фестиваль популяризації туристичної привабливості, етнічних особливостей територіальної громади та знайомство з джерелами автентичного фольклору.

22 травня 2021 року естафету від Синицької клубної філії прийняла клубна філія с. Дибинці.

Вже більше трьох століть с. Дибинці славиться своїм гончарством, яке було важливою частиною культурно – мистецького життя регіону в ХІХ – ХХ ст. І в теперішній час цей вид мистецтва залишається популярним і він є візитівкою села. На заході кожен мав змогу побачити різновид гончарних виробів тих часів та сьогодення та взяти участь у майстер-класі. Виставку представили майстрині по гончарству і петриківському розпису Тетяна Тарасенко та Ярослава Спасьонова.

Вразили роботами декоративно-ужитового мистецтва місцеві майстрині Наталія Денисюк, Марія Пивовар, Валентина Головаченко та Яна Родак.

Фестиваль відкрили вокальний ансамбль «Гончарівна», які стали окрасою заходу.

Цікавим доповнення цього фесивалю був виступ заступника директора з навчальної роботи КЗ «Богуславська школа мистецтв», кандидат мистецтвознавства Олександри Руденко з доповіддю про історію Дибинецького гончарства.

Також порадували гостей своїми веселими піснями чарівний дитячий ансамбль «Вишиваночка», які завели до танцю всіх присутніх. Тож на фестивалі панувала творча атмосфера, куди хочеться завжди повернутись.

По закінченню свята колектив Дибинецької клубної філії передав естафету своїм колегам Розкопанецької клубної філії.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень