A A A K K K
людям з порушенням зору
Соціально-гуманітарне управління виконавчого комітету Богуславської міської ради

Конкурс

Дата: 06.04.2021 14:53
Кількість переглядів: 97

Нещодавно Національною спілкою кобзарів України, Департаментом культури, туризму, національностей та релігій Запорізької облдержадміністрації, міською радою, Національним заповідником «Хортиця», Запорізьким обласним краєзнавчим музеєм було проведено дистанційний VI Всеукраїнський конкурс-фестиваль "Хортицький Кобзар", присвячений 207-ій річниці від Дня народження Т.Г.Шевченка. 

Цей конкурс-фестиваль був започаткований ще у 2009 році на Запорізькій землі, яка здавна є центром козацької слави. Метою цього визначного заходу є підтримка та розвиток української національної культури, популяризація творчості  Т.Г.Шевченка, залучення дітей та молоді до бандурного мистецтва. Адже бандура – це справжній символ українського народу, що містить його генетичний код. Для нас, нащадків козаків, розвиток бандурного мистецтва – це справа честі. 

Цього року своє рідне місто Богуслав у конкурсі-фестивалі гідно представив вокально-інструментальний ансамбль бандуристів Комунального закладу «Богуславська  школа  мистецтв» Богуславської міської ради «Вишневий цвіт» (керівник та диригент заслужений працівник культури України  С.Ю. Задоя, концертмейстери: О.М.Степаненко та Л.М.Фастовець) та став лауреатом II премії у категорії ансамблів великих форм!!! "Вишневий цвіт" було нагороджено дипломом та дерев’яною статуеткою  у вигляді  бандури. У конкурсі-фестивалі взяли участь бандуристи-вокалісти, бандуристи-інструменталісти, ансамблі малих та великих форм з багатьох міст України - Львова, Вінниці, Тернополя, Житомира, Чернігова, Харкова, Києва, Білої Церкви та ін.

Керівнику колективу С.Ю. Задої було вручено подяку та сертифікат учасника науково-практичної конференції «Сучасні тенденції розвитку вокально–інструментальної педагогіки у контексті інновацій бандурного виконавства». 

Висловлюємо щиру подяку батькам учасників колективу за спонсорську допомогу для участі у цьому заході!

Бажаємо всім учасникам ансамблю бандуристів «Вишневий цвіт» яскравих вражень та нових творчих досягнень!!!


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень