A A A K K K
людям з порушенням зору
Соціально-гуманітарне управління виконавчого комітету Богуславської міської ради

Профілактичний захід "Кримінальна та адміністративна відповідальність неповнолітніх"

Дата: 04.12.2020 13:13
Кількість переглядів: 127

В Богуславському ліцеї №2 систематично працює Рада профілактики правопорушень. Адміністрацією ліцею, психологічною службою, класними керівниками постійно проводиться вивчення соціального стану учнів. Особлива увага приділяється роботі з сім’ями, що опинилися в важких життєвих умовах, соціально незахищеним категоріям учнів, учням з девіантною поведінкою. З ними систематично проводиться індивідуальна робота з метою надання необхідної допомоги.

З метою підвищення рівня ефективності роботи з профілактики правопорушень та негативних проявів серед учнівської молоді забезпечено взаємодію з правоохоронними органами.

До Міжнародного дня прав людей, з метою профілактики правопорушень та формування в учнів правових знань, правоохоронці провели здобувачам освіти ліцею лекцію на тему «Кримінальна та адміністративна відповідальність неповнолітніх».

Інспектор з ювенальної превенції Ю. Яременко та ДОП Богуславського ВП М. Драченко спільно з адміністрацією ліцею провели профілактичний захід із здобувачами освіти Богуславського ліцею №2

Заступник директора з виховної роботи К. Запоріжська та практичний психолог Н. Тігашова розповіли про основоположні права та обов’язки людини та громадянина.

Акцентували увагу здобувачів освіти на дотриманні норм чинного законодавства, поваги один до одного та рівності усіх перед законом. Також нагадали школярам про негативний вплив на молодий організм тютюнопаління, алкоголю та наркотиків й наслідки від їх вживання.

Так, під час зустрічі інспектор ювенальної превенції розповіла учням про існуючі види відповідальності: кримінальну та адміністративну; пояснила з якого віку настає кожна з них та навела кілька прикладів, коли за вчинки неповнолітніх відповідали їхні батьки.

Нагадали про їх права та обов’язки, роз’яснили з якого віку настає адміністративна та кримінальна відповідальність, ознайомили зі статистикою вчинення неповнолітніми злочинів та правопорушень. Свою розповідь правоохоронці підкріплювали конкретними прикладами із життя дітей, які вчинили правопорушення.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень