A A A K K K
людям з порушенням зору
Соціально-гуманітарне управління виконавчого комітету Богуславської міської ради

Тільки пам'ять не сивіє, вічно житиме в віках

Дата: 30.01.2021 12:40
Кількість переглядів: 103

«Тільки пам'ять не сивіє, вічно житиме в віках», під такою назвою в селах Саварка та Лютарі 30 січня 2021 року було проведено ряд масових заходів приурочених визволенню сіл від нацистських  загарбників. Заходи були організовані працівниками культури Артеменко В.І., Білашова Т.О., Силенко А.П., за підтримки старости Саварського старостинського округу Артеменко Г.В.. Активну участь прийняли вчителі Саварського НВК. 
Було покладено квіти до меморіалів загиблих односельців, а також до братської могили загиблих при визволенні сіл.
В приміщенні Саварської бібліотечної філії відбулася презентація книжкової виставки «Доки живемо – пам’ятаємо». Також проведено годину пам’яті, ведучими були Білашова Т.О., та Артеменко В.І..
На заході виступила староста Саварського старостинського округу Артеменко Г.В., яка розповіла про участь жителів сіл у визволенні нашої Батьківщини та надала інформацію про кількість мобілізованих і загиблих. 
На жаль, час забрав всіх ветеранів, які повернулися з війни але була можливість переглянути відео (1991 року) на якому ще живі ветерани діляться своїми спогадами. Це саварчанин Григоренко І.І., який пропрацював після війни 25 років головою колгоспу та житель с.Лютарі Мостепан П.І, який працював завгоспом. 
На жаль в історії нашого народу багато трагічних сторінок але такі дні, як День визволення на те, що все погане минає.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень