A A A K K K
людям з порушенням зору
Соціально-гуманітарне управління виконавчого комітету Богуславської міської ради

Ой на Івана, та й на Купала…

Дата: 07.07.2021 12:39
Кількість переглядів: 125

Дане свято оповите народними легендами, а коріння його сягає сивої  давнини. Івана Купала – це одне із найпоетичніших свят українського обрядового календаря. Саме купальські вогні надихали на творчість багатьох письменників і поетів. В цей день відзначається Різдво Івана Хрестителя. А в дохристиянську пору слов’яни відзначали свято Купайла, тобто Сонця. Це древнє свято по старому стилю припадає на період літнього сонцестояння, після якого день стає коротшим. Основна його ідея – оновлення життя, його очищення.

06 липня 2021 року в м. Богуслав на площі біля Будинку культури, в рамках відзначення свята Івана Купала, для найменших жителів організовано надувні гірки. Також діяла виїзна торгівля. На гостей свята чекала цікава програма з піснями, танцями,  іграми та фольклорними дійствами.

Протягом вечора учасники «купальського дійства» із задоволенням танцювали, співали, водили хороводи та традиційно у магічному полум’ї вогнища «спалили» усі свої негаразди. Незаміжні дівчата пускали вінки з квітів і трав на воду, щоб знайти свого судженого.

Для активних жителів та гостей міста були організовані конкурси. Конкурс «Перетягування канату» приніс переможцям приз - ящик пива від подружжя депутатів Богуславської міської ради Руслана та Анжели Даценків.

За участь у конкурсах «Випий квас через соломинку» та «Стрибки у мішках» переможці отримали від організаторів свята відповідно квас та носки.

Головною родзинкою святкування стала «безкоштовна лотерея» – конкурс «СТОВП», в якому розігрувалися головні призи:

від голови Богуславської територіальної громади Віталія Хоменка – мікрохвильова піч,

від депутата Київської обласної ради Арташеса Татояна – мультиварка,

від ТАС АГРО ЦЕНТР – планшет,

від організаторів свята (відділу культури, молоді та спорту виконавчого комітету Богуславської міської ради та БККЗ "Будинок культури)– шампанське та солодощі.

Завершенням свята стала музична програма у супроводі Оксани Мороз, Сергія Горобченка та гурту «Позитив». Отож, свято Івана Купала в Богуславі  вдалося на славу. Усмішки, гарний настрій позитивні емоції – все це зарядило людей на цілий рік.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень