A A A K K K
людям з порушенням зору
Соціально-гуманітарне управління виконавчого комітету Богуславської міської ради

Всеукраїнська реформа системи шкільного харчування

Дата: 25.08.2021 12:36
Кількість переглядів: 119

У 2020 році з ініціативи першої леді України Олени Зеленської стартувала Всеукраїнська реформа системи шкільного харчування. Від початку реформи системи шкільного харчування у закладах освіти Богуславської громади було оновлено застарілу нормативну базу й приведено всю документацію у відповідність до нового Санітарного регламенту й затверджених норм та Порядку організації харчування в закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

Харчування відіграє серйозну роль в питанні повноцінного розвитку і зростання школярів. Воно не тільки сприяє загальному зміцненню організму дітей, але також може впливати на їхню працездатність і успішність. Саме тому, відділом освіти соціально–гуманітарного управління ВК БМР розроблено Програму організації харчування учнів та вихованців закладів освіти Богуславської територіальної громади на 2021-2024 роки. Відповідно до якої визначено категорії дітей, які з 01 вересня будуть забезпечені безкоштовним харчуванням.

Страви в їдальнях мають бути не тільки корисними, але й смачними і різноманітними. А тому, з метою розроблення примірного чотиритижневого меню та забезпечення різноманітності харчування, достатнього циклу зміни страв, що пропонуються здобувачам освіти при соціально-гуманітарному управлінні було створено робочу групу з питань розробки примірного меню для закладів освіти Богуславської міської ради. До складу робочої групи ввійшли: завідувач сектору державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Богуславського відділу Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області, начальник відділу освіти СГУ ВК БМР, спеціаліст відділу освіти, медичні сестри з дієтичного харчування та представники батьківської громадськості, які розробили примірне чотиритижневе меню та технологічні картки на страви для ЗЗСО та ЗДО. Відповідно до якого було обраховано вартість харчування одного дітодня.

   У 2020/2021 навчальному році було проведено модернізацію харчоблоків у шкільних їдальнях Богуславського академічного ліцею №1 та Богуславського НВО «Ліцей №3 – МАН», зокрема виділено державну субвенцію на придбання та встановлення сучасного технологічного обладнання та здійснено капітальний ремонт приміщень за кошти місцевого бюджету.

 

Сучасні вимоги часу потребують постійного вдосконалення знань та навичок, весь час розвиватися, адже відбуваються зміни в вимогах законодавства та підходах до організації роботи. Саме тому, працівники соціально-гуманітарного управління, керівники закладів освіти постійно відвідують різноманітні майстер-класи, форуми, семінари, партнерські зустрічі з питань харчування.

      Начальник соціально – гуманітарного управління та міський голова взяли участь у регіональному форумі «Реформа шкільного харчування», який відбувся у м.Буча за ініціативи Першої леді України Олени Зеленської у співпраці з Міністерством освіти і науки, Міністерством охорони здоров’я, Міністерством економіки, Міністерством розвитку громад та територій, Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів, ДП «ПРОЗОРРО» та за підтримки громадської організації «Національна асоціація громадського харчування».

Форум проходив за участю міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка, голів/заступників Київської, Житомирської, Чернігівської, Черкаської ОДА; представників обласних департаментів (управлінь) освіти і науки та департаментів економіки, голів/заступників територіальних громад, представників Державної служби якості освіти, Держпродспоживслужби.

Спеціаліст І категорії відділу освіти І. Крушеницька, керівники ліцеїв Л.Байбуз і К.Івченко, медичні сестри з дієтичного харчування та кухарі закладів освіти м.Богуслав у рамках регіонального проєкту «Якісне харчування – здорова дитина» відвідали партнерську зустріч щодо впровадження системи здорового харчування у закладах загальної середньої освіти.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень