A A A K K K
людям з порушенням зору
Соціально-гуманітарне управління виконавчого комітету Богуславської міської ради

Фестиваль-челендж "Унікальна Богуславщина - перлина Київщини" в с. Москаленки

Дата: 12.07.2021 11:23
Кількість переглядів: 127

10 липня 2021 року в Москаленківському  старостинському окрузі в рамках проведення фестивалю-челенджу "Унікальна Богуславщина - перлина Київщини" відбулося святкування Дня села Москаленки.

На святі були присутні почесні гості: голова Богуславської міської ради Віталій Хоменко, начальник відділу культури, молоді та спорту соціально-гуманітарного управління виконавчого комітету Богуславської міської ради Тетяна Куценко, директор  КЗ «Публічна бібліотека» Галина Добровольська, староста Москаленківського  старостинського округу  Світлана Рудешко.

На галявині біля лісу увазі гостей свята представлено виставку виробів майстрів по дереву, вишивальниць, неперевершені прикраси, смачні тістечка і пироги, яка стала родзинкою фестивалю, а відпочити можна було на тюках із соломою, розташованих на галявині.

Цікавинкою на святі була локація «Із Бабусиної скрині», на якій були представлені експонати знайдені на території села у бабусь, зокрема це – власноруч вишитий рушник ще у 1942 році.

Після огляду робіт майстрів розгорнулись дійства до Дня села: святковий концерт, вітання та вручення подарунків від найменшого до найповажнішого віку жителя села. Номінації і вручення «нагород» «Невістка зі стажем», «Зять зі стажем», «Затятий холостяк», та «Королева пиріжків». Привітали і вручили цінні призи учасникам АТО/ООС, воїнам-інтернаціоналістам. Вітали іменинників - двох Петрів, подружжя, яке проживає разом вже 59 років, багатодітні сім'ї та матерів-героїнь. В дарунок звучали пісні, зокрема, і від аматорського художнього колективу "Берегиня" с.Москаленки, слова вітання, гуморески.

Господині села пригощали учасників дійства смачним кулішем, запашним короваєм та варениками.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень