A A A K K K
людям з порушенням зору
Соціально-гуманітарне управління виконавчого комітету Богуславської міської ради

29 серпня - День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Дата: 29.08.2021 15:56
Кількість переглядів: 101

29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за Батьківщину, як нагадування про одну із найкривавіших подій війни на сході України – Іловайську трагедію.

       29- те серпня – саме в цей день у 2014 році, в ході російсько-української війни та Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових та загинула найбільша кількість українських воїнів.

      Ті трагічні події розгорталися на полях соняхів, які вже поспіли. І під ними сотні захисників України в боротьбі з ворогом поклали своє життя. Саме тому символом цього дня став «СОНЯХ».

      Надзвичайно важливо згадувати та гідно вшановувати подвиг захисників, які стояли на смерть за кожного з нас – за те, щоб ми з вами мали  гідне майбутнє у Незалежній країні, і могли розвивати громадянське суспільство та робити Україну кращою. Ми схиляємо голови у вдячності перед тими, хто тримав небо над нашими містами, даючи нам можливість у цей час вчитися, працювати, розвивати соціальні ініціативи та відстоювати демократію й права людини.

     29 серпня 2020 року о 10-00 годині біля пам’ятного знаку загиблим героям в російсько-українській війні, відбувся мітинг-реквієм до Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

   Цього ж дня в усіх Храмах Богуславської громади та всієї України проводиться поминальний молебень за загиблими захисниками України, а також оголошено загальнонаціональну ХВИЛИНУ МОВЧАННЯ на знак вшанування пам’яті за захисниками України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. 

      По завершенню мітингу-реквієму в КЗ "Музеї історії Богуславщини" відбулося відкриття експозиційної зали «В боротьбі за свободу та суверенітет», присвяченої подіям Революції Гідності, анексії Криму, Антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень