A A A K K K
людям з порушенням зору
Соціально-гуманітарне управління виконавчого комітету Богуславської міської ради

Нарада-семінар у рамках Всеукраїнського проєкту щодо реалізації реформи шкільного харчування

Дата: 27.09.2021 09:32
Кількість переглядів: 119

24 вересня 2021 року на базі відділу освіти соціально-гуманітарного управління виконавчого комітету Богуславської міської ради у рамках Всеукраїнського проєкту щодо реалізації реформи шкільного харчування відбулася нарада-семінар щодо впровадження та застосування систем управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) у закладах освіти Богуславської ТГ.

У заході взяли участь: надавач послуг - генеральний директор ТОВ «ДОЗ СТ «Чайка» Світлана Резніченко, представники Богуславського відділу головного управління держпродспоживслужби в Київській області Святослав Пелипенко та Богдан Буря, керівники закладів освіти, заступники керівників з питань організації харчування, медичні сестри закладів освіти.

Світлана Резніченко ознайомила учасників з вимогами щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР), наголосила на важливості системи аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок на всіх етапах приготування їжі, починаючи від приймання продуктів на склад і до моменту подачі готової страви. У зону особливої уваги потрапили питання, що стосуються: зберігання продуктів, які швидко псуються, дотримання особистої гігієни працівниками їдальні та санітарних норм в приміщенні, дотримання технології приготування їжі. Світлана Олександрівна наголосила, що застосування принципів НАССР є обов’язковою вимогою законодавства та надала практичну допомогу у підготовці документації для впровадження системи НАСС у закладах освіти.

Представники держпродспоживслужби ознайомили присутніх з вимогами нового Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти та, зокрема, звернули увагу на забезпечення збалансованого раціону харчування для нормального росту і розвитку дитячого організму та попередження харчових отруєнь, гострих кишкових інфекцій в організованих колективах, впровадження нового 4-тижневого меню для школярів та вихованців.

Впродовж заходу учасники поповнили необхідні для роботи знання і отримали вичерпні відповіді на питання щодо впровадження змін у харчуванні учнів. Також, обговорили деталі організації харчування в закладах освіти громади.

За підсумками семінару рекомендовано привести у відповідність чинному законодавству документацію на харчоблоках.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень