A A A K K K
людям з порушенням зору
Соціально-гуманітарне управління виконавчого комітету Богуславської міської ради

Час невтомно летить вперед

Дата: 03.02.2021 08:55
Кількість переглядів: 104

Час невтомно летить вперед, залишаючи позаду події, що відбувалися в країні протягом століть. 03 лютого 1944 року було звільнено територію сіл Туники, Шупики та Карандинці від нацисьтських окупантів. У визволенні сіл брали участь війська 496 ОКАБ під командуванням С.Внувоза.

На  фронтах  Другої Світової   війни  загинуло  37  жителів  сіл, 12  радянських  воїнів загинули при визволенні.  Родом  з  села Шупики  Герой  Радянського  Союзу  Онопрієнко Дмитро Платонович.  Звання йому  присвоєно за форсування  рік  Дніпра  і Прип’яті.

В центрі  села  встановлені  пам’ятники: братська могила  воїнам  радянської  армії,  які  загинули  при  визволенні  сіл в 1944 році та пам’ятник на  честь воїнів-односельчан,  які  загинули на  фронтах  війни протягом ‎1941-1945 років.

Сьогодні 03 лютого у Шупиківському старостинському окрузі відбувся  захід до 77-ої річниці визволення сіл. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять  загиблих односельчан, запаливши свічу пам'яті. 

На заході  виступив староста Шупиківського старостинського округу Ткаченко О.М., який розповів про  участь жителів сіл у визволенні нашої Батьківщини, та про кількість  загиблих односельчан.

Працівники культури Шупиківського старостинського округу, Якимчук Д.С., Мостіпан Т.П., Семоненко В.А., Реп'ях Н.Г., Цюренко О.М.,  учні Шупиківського НВК Іваненкова В.С. та Матвієнко М.В. поклали квіти до пам'ятників загиблих воїнів у знак поваги і пам'яті.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень