A A A K K K
людям з порушенням зору
Соціально-гуманітарне управління виконавчого комітету Богуславської міської ради

Сплата єдиного соціального внеску

Дата: 18.06.2021 08:30
Кількість переглядів: 143

Відділ соціального захисту населення соціально- гуманітарного управління виконавчого комітету Богуславської міської ради звертає увагу керівників підприємств, установ, організацій, фізичних осіб-підприємців, що сумлінна, своєчасна сплата єдиного соціального внеску  є основою  соціального забезпечення застрахованих громадян.

Переважна більшість приватних підприємців і підприємств нараховують заробітну плату працівникам на рівні законодавчо встановленого мінімуму. Крім того значна кількість підприємств і організацій офіційно декларують зарплати менше мінімальної, мотивуючи це неповною зайнятістю. Таким чином працівники не зможуть отримати високу пенсію навіть при наявності великого трудового стажу.

Тому людям треба знати, що особа, яка працює на підприємстві або у приватного підприємця без офіційного оформлення (не укладено трудовий договір або договір цивільно-правового характеру), за яку не сплачуються страхові внески, не вважається застрахованою особою і відповідно не має права на отримання пенсії та інших соціальних виплат.

      У зв’язку з цим особливої ??актуальності набуває питання легалізації заробітної плати та виплати її в повному обсязі. Багато працівників свідомо погоджуються на пропозицію роботодавців отримувати офіційну (мінімальну) та неофіційну (значно вище мінімальної) зарплату. Іноді вони просто не знають, що їх офіційна зарплата значно відрізняється від тієї, яку вони фактично отримують. Ця різниця проявляється згодом, коли працівнику потрібна буде довідка про доходи для оформлення кредиту, субсидії, соціальної допомоги, пенсії. Щоб не виникало таких проблем, кожна застрахована особа може дізнатися інформацію про сплачені внески в Пенсійному фонді за місцем проживання.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень