A A A K K K
людям з порушенням зору
Соціально-гуманітарне управління виконавчого комітету Богуславської міської ради

Заходи з відзначення Дня пам'яті та примирення і Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні на території Богуславської територіальної громади

Дата: 09.05.2022 15:45
Кількість переглядів: 82

Цьогоріч День пам’яті та примирення має особливо гіркий присмак втрат, смертей, розтрощених доль, запитань, на які важко знайти однозначні відповіді... Сьогодні ми не лише низько схиляємо голови у вшануванні героїв Другої світової війни, а й, об’єднавшись, молимося за наших бійців, котрі хоробро боронять рідну землю у важкі воєнні часи сьогодення.

7 травня 2022 року в музеї народних промислів «Кам’яниця» проведено культурно освітню акцію «Лист в майбутнє».

Цього ж дня на спортивному майданчику по вулиці Миколаївська, 94 відбувся благодійний турнір з міні-футболу в пам’ять про загиблих Героїв-захисників з Богуславщини: Павла Пилипченка, Андрія Хоменка, Ярослава Шинкаренка. Всі зібрані кошти від благодійного турніру передані місцевій волонтерці та мамі загиблого захисника Олені Куклі для потреб ЗСУ.

В рамках культурно-освітньої акції «Разом до ПЕРЕМОГИ» та з нагоди відзначення Дня Пам’яті та примирення і Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні на території Богуславської територіальної громади 8 травня в усіх закладах культури та бібліотеках громади пройшли майстер-класи із виготовлення оберегу для захисників України, аби наших героїв оминали ворожі кулі й невдачі. Всі обереги обов’язково поїдуть у «найгарячіші» місця боїв.

З 18.00 год 8 травня Всеукраїнський молебень за мир в Україні та світі, за захисників України, в усіх храмах Богуславщини проведено панахиди за жертвами Другої світової війни та жертвами російсько-української війни 2014-2022 років.

8 та 9 травня 2022 року з 19.00 до 21.00 год в центрі міста Богуслав проводилася  відео-трансляція виступу  Президента України та Богуславського міського голови з нагоди Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. На завершення – трансляція молодіжного онлайн-фестивалю військово-патріотичної пісні «Коли гримлять гармати – музи не мовчать».

9 травня 2022 року, починаючи з 8.00 год, у всіх начелених пунктах Богуславської територіальної громади проведено покладання квітів і вшанування пам’яті до пам’ятників, братських могил, місць поховань загиблих учасників та жертв як Другої світової, так і сучасної російсько-української воєн. А о 10.00 год - урочисте покладання квітів від Меморіалу Слави (по вул. Миколаївська) до Пам’ятного знаку загиблим героям в російсько-українській війні (вул. Шевченка). На завершення заходу всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять жертв Другої світової війни та жертв російсько-української війни 2014-2022 років.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень